Tuotteet‪» Koirat‪» Ulkoilu‪»
Suosituimmat ensin
Tykätyimmät ensin
Aakkosjärjestys
Halvimmat ensin
Kalleimmat ensin
Uusimmat ensin

Talutushihnat

Talutin on koirataloudessa erittäin tärkeä perusvaruste, jonka valintaa kannattaa miettiä tarkkaan. Taluttimeen täytyy voida luottaa säässä kuin säässä ja tilanteessa kuin tilanteessa. Talutushihnan valintaan vaikuttaa koiran koko, aktiivisuus ja tottelevaisuus sekä hihnan käyttötarkoitus.

Materiaaleiltaan taluttimet ovat kutakuinkin yhtä kestäviä oli kyseessä sitten nylon tai nahka. Nahkatalutin toki vain paranee iän myötä siinä kuin nylontalutin saattaa mennä nuhjuisen näköiseksi. Talutimissa on myös kahta erilaista lukkoa, perinteinen pistoolilukko ja BGB-lukko.

Valikoimastamme löydät monenlaisia vaihtoehtoja: säädetäviä, ei säädettäviä ja monitoimitaluttimia. Myös kahden koiran omistajalle on olemassa toimiva ratkaisu eli tuplatalutin.

Miten valitsen sopivan taluttimen?

Huomioi ainakin nämä asiat:

Koiran koko: pinenellä koiralla tukeva, järeälukkoinen talutin voi olla liian raskas kun taasen kovin kapea talutin ei välttämättä kestä vahvaa, kookasta koiraa.

Minkälaista on koiran hihnakäytös: kauniisti vetämättä kulkevalla koiralla voi olla kevyempi talutin kunhan huomoit sen, että yllätyksiä saattaa tulla joskus.

Kovasti vetävä tai vasta hihnakävelyä opetteleva koira tarvitsee riittävän leveän ja tukevan taluttimen, jonka kestävyyteen voit varmasti luottaa ja josta saat tarvittaessa otteen myös hihnasta ilman että hihna viiltää käteen haavat. Tämä antaa myös itsellesi varmuutta ongelmatilanteissa.

Missä talutinta käytetään: peruslenkeillä reippailussa taluttimen kestävyys, helppohoitoisuus ja toiminnallisuus on erityisen tärkeää. Talutin on päivittäisessä käytössä eli sen tulee kestää käyttöä ja hyvä on, että taluttimessa olisi mm. heijastavia yksityiskohtia, jotka ovat tarpeen syyspimeillä lenkkeillessä.

Peruskäytössä on hyvä huomioida myös taluttimen yläpään käyttömukavuutta: Grip-pintaisesta taluttimesta saa hyvin otteen ja se tuntuu mukavalta käteen. Pehmustettu käsilenkki tuo myös taluttajalle mukavuutta. Valikoimastamme löytyy mm. neopreenilla pehmustetuilla käsilenkeillä varustettuja taluttimia.

Koulutuskentällä tai metsästäessä nopea käytettävyys on erityisen tärkeää, ja moni valitseekin näihin tilanteisiin ns. noutajataluttimen, jossa yhdistyvät kiristyvä panta ja talutin. Se on helppo sujauttaa koiralle ja siltä pois.

Näyttelyissä taluttimen on tarkoitus tuoda koira mahdollisimman kauniisti – on tärkeää, ettei näyttelytalutin visuaalisesti katkaise kaulalinjaa tai sen väri ”riitele” koiran sävyjen kanssa. Näyttelytaluttimet ovat kapeita eikä niitä ole tarkoitettukaan esim. lenkkeilyyn

Monissa taluttimissamme on hyvät heijastimet ja myös kirkkaita värejä, jotka lisäävät näkyvyyttä pimeämpinä vuodenaikoina