Tuotteet‪» Koirat‪» Koiran ulkoilu‪»

Kaulapannat

Koira käyttää kaulapantaa jokaikinen päivä ja panta on kovalla koetuksella mm. materiaalien osalta. Pannan valintaan kannattaa käyttää aikaa ja miettiä valintaa tarkemmin koiran tarpeen mukaan.

Yleensä pantaa käytetään myös ulkoilussa joten pannan ergonomiaan on hyvä kiinnittää huomiota. Pannan leveys vaikuttaa suuresti sen käyttömukavuuteen: kapeat kuristavat pannat tuottavat kipua ja aiheuttavat ajan myötä jumeja ja kulumia koiran niskaan, jos pantaa nykäistään toistuvasti. Tällöin kannattaa harkita leveämpiä pantoja.

Miten valitsen oikeanlaisen pannan?

Mieti ensin mihin käyttötarkoitukseen panta tulee.

- Jos käytät pantaa pääasiassa koiran ollessa vapaana, voit valita kevyen nylon-pannan muovisella pistolukolla. Nylon-pannan voi pestä ja se kuivuu nopeasti.

- Jos haluat pukea ja riisua pannan helposti ja nopeasti, soveltuu puolikiristävä panta tähän tarkoitukseen. Mikäli koira vetää pään helposti pannan läpi, kannattaa myös tällöin harkita puolikiristävää pantaa. Puolikiristäviä pantoja löytyy valikoimastamme myös paksuilla pehmusteilla ja värivalikoima on monipuolinen.

Minkä mallinen koirasi pää on?

- Jos pää on hieman suippomainen, kannattaa varmistaa että, koira ei saa misään tilanteessa vedettyä päätä pannan läpi. Tällöin kannattaa harkita puolikiristävää pantaa

- Jos koirasi pää on hyvin leveä on soljellinen panta hyvä vaihtoehto mutta puolikiristäväkin pata saattaa olla hyvä.

Onko koirasi eloisa lenkkeillessä?

Mikäli koira vetää tai tekee äkkinäisiä liikkeitä (esim. muiden eläinten perään) lenkkeillessä, kannattaa valita mahdollisimman leveä panta, jotta voimakkaat nykäykset eivät vahingoittaisi koiran niskanikamia tai kurkunpäätä.

Isoille koirille löytyy myös erittäin tukevia, leveitä kahvallisia pantoja, jolloin saat tarvittaessa hyvän otteen kahvasta.

Ulkoiluun ylipäätään suosittelemme mahdollisimman leveää pantaa tai mielummin leveää pehmustettua pantaa

Pentukoira

Pentukoiralle kannattaa valita suurilla säätövaroilla oleva pentupanta, jossa on helppokäyttöinen lukitus. Pentukoiralle pantaa valittaessa kannattaa myös kiinnittää huomiota siihen, että panta ei ole liian suuri ja painava suhteessa pennun kokoon.

Oikean koon löytämiseksi, mittaa koiran kaulan ympärys. Älä kiristä mittanauhaa äärimmilleen, vaan jätä mitan alle noin kahden sormen verran tilaa. Puolikiristävän pannan koon määrittelyyn pitää mitata myös koiran pää.